Arbejdstilsynet var imponeret

Arbejdstilsynets besøg hos Smilets Tømrer var en ren fornøjelse takket være et grundigt stykke arbejde fra BS MAKS.

Martin Stensgaard er den glade mand bag Smilets Tømrer. En mindre tømrervirksomhed, der går op i kvalitet og troværdigt arbejde. Der skal være styr på tingene.

I foråret 2011 kom Arbejdstilsynet på et varslet besøg hos Smilets Tømrer, og det forløb forbløffende godt. Martin havde nemlig forinden taget kontakt til Bente Støttrup fra BS MAKS, der lavede arbejdspladsvurderinger samt arbejdsmiljø- og sundhedsmapper til Smilets Tømrer.

”Jeg vidste ikke, at det var så omfattende. Vi skal have en manual liggende på alt – endda på vores skruemaskiner, som vi bruger lige så ofte, som en kontormand bruger en mus. Hvis vi skulle lave arbejdet selv, var det uden tvivl blevet noget klatværk. Jeg ville nok have fået et surt fjæs af en smiley eller i værste fald komme på deres sorte liste. Det ville være skidt, for så holder de nok ekstra meget øje med én,” siger Martin Stensgaard.

Brugbart arbejdsmiljø
Smilets Tømrer har – udover mester selv – 2 svende og 2 lærlinge gående, og en stor del af arbejdet var at få dem til at forstå vigtigheden af et godt arbejdsmiljø.

”Bente satte gang i en rigtig god proces hos gutterne. Selvom jeg har styr på regler og papirer, skal de også være ansvarlige og ikke tage chancer. Det kan bare være 5 minutters uopmærksomhed, men det kan det koste liv. Det var befriende, at Bente tog de ubehagelige møder og fratog mig bussemandsrollen. Det klarede hun – jeg stod bare på sidelinjen,” fortæller Martin, der har fået noget konkret og brugbart ud af investeringen.

”Hun har samlet en masse kedeligt og langhåret materiale om den enkelte fugemasse eller en tube lim, som skal være til stede, men ingen læser. Til gengæld har hun lavet nogle meget anvendelige oversigter, som man lynhurtigt kan slå op i, hvis man er i tvivl,” fortæller han.

Intet at komme efter
Da Arbejdstilsynet kom på besøg var kontrolløren meget imponeret over det gennemarbejdede materiale.

”Han sad og bladrede mapperne igennem, og sagde meget hurtigt, at der ikke er mange virksomheder af vores størrelse, der har så fuldendt materiale. Og han kunne se, at vi faktisk arbejder seriøst med det i dagligdagen. Der var absolut intet at komme efter, og vi fik med det samme tildelt en grøn smiley”, fortæller en glad Martin Stensgaard, der er meget begejstret for samarbejdet med Bente:

”Deres reaktion er bare en understregning af det indtryk, jeg har af hendes arbejde – brugbart i dagligdagen og helt igennem professionelt,” siger han.

BS MAKS | CVR: 31518946 | Kæragervej 2, Ajstrup, 9560 Hadsund I Mobil 61 18 06 08  | Tlf.: 86 47 05 08